Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ισραήλ: στόχος Ιράν

Στις αρχές του χρόνου, έκανε την εμφάνισή του ένα επικίνδυνο ηλεκτρονικό «σκουλήκι», το STUXNET.

Ηταν τόσο προχωρημένη η τεχνολογία του που οι εμπειρογνώμονες απέκλεισαν την εκδοχή του μεμονωμένου χάκερ και έψαχναν να βρουν ποιοι διαθέτουν αυτήν την υψηλή τεχνογνωσία και σε τι τους χρησίμευε. Γιατί σίγουρα δεν ήταν παιχνίδι. Σε κάτι αποσκοπούσε. Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από την εφημερίδα «New York Times». Αυτό το καταστροφικό λογισμικό είχε κατασκευαστεί στο Ισραήλ, για να σαμποτάρει τους φυγοκεντρητές του Ιράν. Πιστεύεται ότι ένα πέμπτο καταστράφηκε. Δηλαδή ήταν μια πολεμική πράξη, σε ξένο έδαφος, που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.

Το Ισραήλ είναι μια πυρηνική δύναμη και έχει, μετά τις ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πολεμική μηχανή στον κόσμο, χωρίς να απειλείται από κανένα κράτος. Από τον Απρίλιο του 2001 συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και συμμετέχει σε μια σειρά κοινών επιχειρήσεων, φυσικά και με την Ελλάδα. Στην παρούσα φάση, μαζί με το ΝΑΤΟ, το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό περιπολεί στη Μεσόγειο και μετείχε στον αποκλεισμό της Λιβύης. Και η χώρα μας, παρά τη λιτότητα, είναι γενναιόδωρη στις πολεμικές δαπάνες. Είναι οι υψηλότερες της Ευρώπης. Και είμαστε ένας πολύ καλός πελάτης της πολεμικής βιομηχανίας του Ισραήλ, που είναι από τους μεγαλύτερους εμπόρους όπλων και συστημάτων ασφαλείας. (Σε αυτό θα επανέλθουμε.)

Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι πως το Ισραήλ διαθέτει μια κατασκοπευτική βάση που συγκρίνεται με το δίκτυο ECHELON. Μπορεί να παρακολουθήσει τα πάντα σε Μέση Ανατολή, Ευρώπη, Αφρική και Ασία. Κυβερνήσεις ακόμα και φιλικών χωρών, διεθνείς οργανισμοί, επιχειρήσεις, πολιτικοί οργανισμοί ή ακόμα και άτομα παρακολουθούνται, καταγράφονται και οι διάλογοι μεταφράζονται στα εβραϊκά. Αυτά μας αποκαλύπτει ο Νεοζηλανδός δημοσιογράφος Nicky Hager, που έχει ασχοληθεί συστηματικά με τα κατασκοπευτικά συστήματα και οι έρευνές του για το σύστημα ECHELON, ήταν αποκαλυπτικές. Η κατασκοπευτική αυτή βάση είναι κοντά στο Κιμπούτς Ουρίμ. Και για αρκετές δεκαετίες είχε παραμείνει μυστική.

Και το ερώτημα που μπαίνει είναι τι χρειάζεται το Ισραήλ όλη αυτήν την τεράστια πολεμική μηχανή. Επισήμως το Ισραήλ υποστηρίζει πως είναι για την άμυνά του. Αλλά ποια άμυνά του, όταν το Ισραήλ κάνει μόνο επεκτατικούς πολέμους και η Παλαιστίνη έχει γίνει η σκιά του παλιού εαυτού της και ζει υπό την απειλή της εθνοκάθαρσης. Και το όραμα του μεγάλου Ισραήλ είναι πάντα στα σχέδια των σιωνιστών της Ακρας Δεξιάς. Να σημειώσουμε πως ο Μπεν Γκουριόν είχε γράψει στα νιάτα του ένα βιβλίο που υποστήριζε πως οι χωρικοί της Παλαιστίνης είναι απόγονοι των κατοίκων της αρχαίας Ιουδαίας, που ενώθηκε με το Ισλάμ τον 7ο αιώνα. Και οι περισσότεροι διανοητές του σιωνισμού τα ήξεραν όλα αυτά. Αλλά άλλο συμφέροντα και άλλο γνώση. Και όποιος έχει τέτοιο στρατό και τέτοιες κατασκοπευτικές βάσεις είναι σαφές πως προετοιμάζεται για πόλεμο, αν πάρει το πράσινο φως από τις ΗΠΑ.
Ποια θα μπορούσε να ήταν η ιδανική λύση για το Μεσανατολικό; Ενα κράτος για όλους. Αλλά αυτό είναι αδύνατο. Το εφικτό είναι δύο κράτη που να ζουν ειρηνικά, το ένα δίπλα στο άλλο. Αλλά αυτό είναι ακατόρθωτο χωρίς μια διεθνή παρέμβαση. Αν δεν διεθνοποιεί το μεσανατολικό πρόβλημα, δεν πρόκειται να λυθεί. Και οι δύο παίκτες έχουν κάψει τα χαρτιά τους. Η Ελλάδα θα μπορούσε να έπαιρνε μια τέτοια πρωτοβουλία μαζί με άλλες χώρες που έχουν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη. Αλλά η Ελλάδα προτίμησε να πάει με τους σφαγείς του παλαινιστιακού λαού. Βρετανικές έρευνες έδειξαν πως τα δύο τρίτα των παιδιών της Παλαιστίνης σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές που τους πυροβόλησαν στο κεφάλι, το λαιμό ή το στήθος. Οι ναζί ελεύθεροι σκοπευτές δεν πυροβολούσαν παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου