Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ανθρωποκυνηγητό εναντίον μεταναστών με συνέργεια «πολιτών»


TVXS



Επεισόδια ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατά τη διάρκεια «επιχείρησης σκούπα» της αστυνομίας για το παρεμπόριο. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στην Πατησίων. Ο φακός κατέγραψε άτομα με πολιτική περιβολή ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις. Η ΕΛ.ΑΣ διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό.  
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι μετανάστες τράπηκαν σε φυγή, ορισμένοι εξ αυτών μπήκαν μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων συνέλαβαν και έναν Ινδό καθηγητή οικονομικών σε πανεπιστήμιο της Ινδίας, τον Shailendra Kumar Rai, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή.


Μάταια ο Shailendra Kumar Rai επιχείρησε να εξηγήσει την ιδιότητά του στους αστυνομικούς, για τους οποίους το χρώμα του καθηγητή ήταν αρκετό ώστε να συλληφθεί. Μετά από παρέμβαση των πρυτανικών αρχών ο Shailendra Kumar Rai αφέθηκε ελεύθερος.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ανθρωποκυνηγητό εναντίον των μεταναστών σημειώθηκε και χτες, με ορισμένους να καταγγέλλουν πως μέλη της Χρυσής Αυγής εισήλθαν στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους.

Την ίδια στιγμή δημοσίευμα του Βήματος αναφέρει πως η Κρατική Ασφάλεια είχε δημιουργήσει μία ομάδα, 20 με 30 αστυνομικών, οι οποίοι παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής, ωστόσο μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και την είσοδό της οργάνωσης στη Βουλή η ομάδα διαλύθηκε.

«Σταματάμε να τους παρακολουθούμε! Τώρα πια τους φρουρούμε...», φέρονται να λένε στελέχη της ΕΛΑΣ, σημειώνοντας πως «αρκετά από τα μέλη της Χρυσής Αυγής», που ήταν υπό παρακολούθηση λόγω της δράσης τους και σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος είχαν συνταχθεί ακόμη και σχετικές εκθέσεις, είναι πλέον βουλευτές.

«Δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθούμε μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δεν έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα η ΕΛΑΣ . Η «Χρυσή Αυγή» είναι πλέον εκτός της δικής μας εποπτείας ...», φέρονται να αναφέρουν μέλη της ΕΛΑΣ. Μάλιστα πλέον η αστυνομία αναλαμβάνει και την φρούρηση του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής»  Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και των γραφείων του κόμματος, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Αποκαλυπτικό είναι το σχετικό ακόλουθο βίντεο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου